post

I 2003, næsten en tredjedel procent af USA ‘s househoulds (omkring 1,650,000) indgav konkursbegæring, der angiver, at konkurs ikke måske har helt den stigmatisering i forbindelse med det som i andre dele af verden.
En eller anden måde, USA, med en befolkning på omkring 294 mio, formået at have over en milliard kreditkort i spørgsmålet. Der er over 4 kort nemlig hver mand kvinder og børn. Omkring 20.000 forskellige kort er på tilbud fra leverandører.
Disse kreditkort samt betalingskort, tegner sig for en fjerdedel af alle personlige udgifter i USA.
Gæld er et forholdsvis nyt fænomen. Før 1930 ‘ erne, kunne ikke de fleste mennesker låne, selv til finance ejendom, og enten lejede boliger eller bygget dem fra bunden. I dag kører realkreditgæld i billioner. Personlig gæld undtagen realkreditlån er omkring $19k per husstand i gennemsnit, over halvdelen er på kreditkort, et tal, der er tredobbelt statistik af 1990.
I dag, over 40% eller os tilbringer familier rutinemæssigt mere hvert år, end de tjener. Forskel? Finansieret af gæld.
Nem at bruge? At kreditkort bekvemmelighed ender med at koste den gennemsnitlige Joe 12% mere end betale kontant.
Hvis du betaler altid kun 2% mindste månedlige betalinger, hver $1000 du skylder vil tage næsten 22 år at tilbagebetale og vil tilføje en yderligere £2.300 på regningen, hvilket betyder, at du faktisk betale $3.300. Trods denne fælles viden, næsten 60% af kreditkort brugerne ikke betaler deres kreditkort regninger i fuld hver måned. Denne afhængighed af høj interesse kreditkort betyder, at den gennemsnitlige amerikanske familie betaler omkring $1.200 i renter på deres kort hvert år, på en gennemsnitlig ÅOP på 18,9%.
90% af amerikanerne ‘er ikke bekymret’ af deres credit card gæld, selv om omkring 50% af dem ville nægte at fortælle en ven, hvor meget de skylder.
En fjerdedel af voksne amerikanere har “maxed ud” et kort på et eller andet tidspunkt.
En tiendedel af dem har været jaget af inkassobureauer for sen betaling, det samme beløb, som har gået i mindst 30 dage forsinket på deres kreditkort regninger.
Den typiske amerikanske studerende har 7 kreditkort, og en betydelig procentdel af dem (over 10%) skylde $15.000 eller mere på dem.
Kreditkort opfordre dig til at bruge flere penge. I undersøgelser, blev det konstateret, at betale for junkfood med et kort i stedet for kontanter førte til en stigning på 50% bruger. Du vil frites med der?
Langt fra at blive rige, den gennemsnitlige midterste alderen amerikansk statsborger er kun værd omkring $40.000, og som indeholder nogen egenkapital i deres hjem. Resten af det hører til banker og låneinstitutter. Dette afspejler faldet i personlig opsparing, ned fra 8% af indkomst på mindre end 1% i 2004, hovedsagelig takket være de dårlige afkast på opsparingskonti og nem adgang til kredit.
I 2002 var summen i kortet gebyrer til den amerikanske kreditkort sektor 45 milliarder dollars. Det forventes, at top 60 milliarder dollars ved udgangen af 2004. Uanset hvordan du ser på det, kreditkort business er enorm, og har en virkelig interesse i at få dig ind i gæld, så holder dig der.

One thought on “Gæld fakta

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.